Комисията по отбрана в Народното събрание подкрепи да се предостави допълнителна

...
Комисията по отбрана в Народното събрание подкрепи да се предостави допълнителна
Коментари Харесай

Комисията по отбрана подкрепи допълнителна военно-техническа подкрепа за Украйна

Комисията по защита  в Народното събрание поддържа да се даде спомагателна военно-техническа поддръжка за Украйна. Проекторешението е било импортирано от депутатите Бойко Борисов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев, Десислава Атанасова, Христо Гаджев, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Мустафа Карадайъ. „ За “ него гласоподаваха 10 народни представители, а 5 бяха „ срещу “, предава „ Българска телеграфна агенция “.

Предлага се даването на бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение , в това число и аварийни елементи за обслужването ѝ, които са с отпаднала нужда за Министерство на вътрешните работи.

В претекстовете е посочено, че през миналите 25 години поддръжката и съхранението на тази техника е изисквало обилни финансови разноски от бюджета . Също по този начин тя мъчно би влезнала в приложимост при осъществяването на главните задания на Национална работа „ Жандармерия “. Заради това огромна част от техниката е била оповестена за такава с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че ще изпрати страната ни като помощ на Украйна, разкри Мирчев преди броени дни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР